czwartek, 10 lipca 2014

Smoothie z sałaty, truskawek i arbuza

Do zrobienia smoothie zachęciła mnie moja siostra, zachwycając się swoim śniadaniowym szpinakowym koktajlem.
Szpinak? Na początku wydało mi się to absurdalne. Jednak postanowiłam spróbować, zastępując szpinak sałatą.
Wyszedł mi świetny, świeży, orzeźwiający koktajl, w sam raz na upały!


Smoothie z sałaty, truskawek i arbuza
/Lettuce, strawberries and watermelon smoothie

(scroll down to see a recipe in English)

Składniki:

  • 150 g sałaty
  • 300 g truskawek
  • 350 g arbuza
  • 200 ml wody
  • 1 łyżka miodu
  • posiekane migdały (do posypania)


Przygotowanie:

Wszystkie składniki zmiksować przy pomocy blendera. Najlepiej podawać schłodzony, udekorowany posiekanymi migdałami.


Ingredients:

  • 150 g lettuce 
  • 300 g strawberries 
  • 350 g watermelon 
  • 200 ml water 
  • 1 tablespoon honey 
  • chopped almonds (for sprinkling) 

Preparation:

Blend all ingredients. Best served chilled, decorated with chopped almonds.

  Lato w pełni!Dania na zimno - czyli co jeść w upalne dniJak ugasić pragnienie?Letnie Orzeźwienie 2014

1 komentarz:

  1. połączenie arbuza i truskawek jest jednym z lepszych letnich smaków :)

    OdpowiedzUsuń