piątek, 7 marca 2014

Sos pomidorowy do pizzy

Czy może istnieć dobra pizza bez sosu pomidorowego? Chyba nie. Ja na taką póki co nie natrafiłam.
Łatwy, szybki przepis. Bardzo aromatyczny.
Do posmarowania spodu lub do polania po wierzchu.


Sos pomidorowy do pizzy

Składniki:

  • opakowanie gęstego przecieru pomidorowego
  • pół łyżeczki granulowanego czosnku lub ząbek świeżego
  • zioła prowansalskie: majeranek, oregano, rozmaryn, bazylia, tymianek - wedle uznania (ja dodałam 2 łyżki gotowej mieszanki+dużo majeranku i garść świeżej bazylii)
  • ostra papryka, pieprz cayenne (wedle uznania)
  • sos tabasco (opcjonalnie)
  • sól i pieprz
Przygotowanie:

Po prostu wymieszać przecier z ziołami. I gotowe :)




Domowy Wyrób

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz