piątek, 28 marca 2014

Kremowa pasta z soczewicy

Nie przypuszczałam, ze kiedykolwiek będę jadła kanapki z soczewicą.
Znalazłam ten przepis na forum cincin, zaintrygował mnie. Musiałam spróbować.
I nie żałuję! Pasta jest wyśmienita!


Kremowa pasta z soczewicy

Składniki (na mały słoik):

  • pół szklanki suchej soczewicy
  • 1,5 szklanki wody
  • mały ząbek czosnku
  • łyżeczka sosu sojowego
  • łyżeczka musztardy
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
  • 1/2 łyżeczki majeranku
  • 1/4 łyżeczki przyprawy pięciu smaków
Przygotowanie:
Soczewicę ugotować z przyprawami i sosem sojowym. Ostudzić. Dodać musztardę i przeciśnięty przez praskę czosnek, zmiksować przy pomocy blendera na gładką pastę. 


I na kanapkę :)

Domowy Wyrób

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz