Zalegała mi w lodówce kapusta pekińska
i paczka kotletów sojowych.
Sałatka z kapustą pekińską i kotletami sojowymi
Składniki (4 porcje):
- 1/2 główki kapusty pekińskiej
- 1/2 czerwonej papryki
- pół puszki kukurydzy
- 8 małych kotletów sojowych
- łyżeczka vegety
- mały kubeczek (125 g) jogurtu naturalnego
- pół garści koperku
- garść ziaren sezamu
- sól i pieprz
Przygotowanie:
Kotlety gotować do miękkości w wodzie z vegetą (ok. 8 minut-mają być miękkie, ale się nie rozpadać.) Odlać i ostudzić. Do jogurtu dodać koperek, sól i pieprz. Kapustę posiekać, paprykę pokroić wedle uznania i wymieszać w dużej misce z kukurydzą. Kotlety pokroić w paski i dodać do miski. Całość zalać jogurtowym dressingiem i wymieszać. Posypać ziarnami sezamu*.
*Sezam można uprażyć, doda ciekawego aromatu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz