środa, 18 czerwca 2014

Pesto pietruszkowe

Mniej klasyczna odmiana sosu ziołowego do makaronu, aczkolwiek warta spróbowania :)

A wszystko wyszło dlatego, że pomyliłam pietruszkę z kolendrą... Roślinki stały w szklarni obok siebie, a ja przypadkowo przyniosłam do domu nie tą, co chciałam...


Pesto pietruszkowe
/ Parsley pesto

(scroll down to see a recipe in English)

Składniki:

  • pęczek natki pietruszki
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • sok z połówki cytryny
  • ząbek czosnku
  • garść orzechów nerkowca
Przygotowanie:

Wszystkie składniki zmiksować przy pomocy blendera na gładką pastę. 



Ingredients:
  • bunch of fresh parsley
  • 50 ml of olive oil
  • juice of half a lemon
  • clove of garlic
  • a handful of cashew nuts
Preparation:

All the ingredients mix using a blender until smooth

Domowy WyróbWegetariański obiad IIICukrzyca ciążowa-obiadLato w pełni!

1 komentarz:

  1. robiłam z pokrzywy, ale widzę, że i z natki wygląda super :)

    OdpowiedzUsuń