sobota, 14 czerwca 2014

Jogurtowa owsianka z serkiem wiejskim, truskawkami i aronią

Owsianka, moim zdaniem, to jedna z najlepszych opcji śniadaniowych. Pyszna, pożywna i syci na długo.
Dziś prezentuję jedną z najbardziej klasycznych jej wersji. Urozmaiciłam ją dodatkiem serka wiejskiego i znalezionej w zamrażarce aronii.

Jogurtowa owsianka z serkiem wiejskim, truskawkami i aronią
/Yogurt porridge with cottage cheese, strawberries and chokeberry

(scroll down to see a recipe in English)

Składniki:

  • 3 łyżki płatków owsianych
  • 2 łyżki otrąb pszennych
  • małe opakowanie jogurtu naturalnego (125 g)
  • 3 łyżki serka wiejskiego
  • 2 garści truskawek
  • garść aronii 
  • łyżka miodu lub syropu z mniszka
  • cynamon, gałka muszkatołowa i imbir
Przygotowanie:

Płatki i otręby zalać jogurtem i odstawić na pół godziny. Następnie dodać pokrojone truskawki, aronię, serek wiejski i przyprawy. Polać miodem lub syropem z mniszka.


Ingredients:
  • 3 tbsps of oatmeal
  • 2 tbsps of wheat bran
  • small package of plain yogurt (125 g)
  • 3 tbsps of cottage cheese
  • 2 handfuls of strawberries
  • a handful of chokeberry
  • 1 tbsp honey or dandelion syrup
  • cinnamon, nutmeg and ginger
Preparation:

Pour oatmeal and bran with a yogurt and let it stand for half an hour. Then add the sliced strawberries, chokeberry, cottage cheese and spices. Pour with a honey or dandelion syrup.


Nowalijkowe KucharzenieDania na zimno - czyli co jeść w upalne dniLato w pełni!Milion smaków truskawekBy Niejadek Zjadł Obiadek

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz