Dziś prezentuję jedną z najbardziej klasycznych jej wersji. Urozmaiciłam ją dodatkiem serka wiejskiego i znalezionej w zamrażarce aronii.
Jogurtowa owsianka z serkiem wiejskim, truskawkami i aronią
/Yogurt porridge with cottage cheese, strawberries and chokeberry
(scroll down to see a recipe in English)
Składniki:
- 3 łyżki płatków owsianych
- 2 łyżki otrąb pszennych
- małe opakowanie jogurtu naturalnego (125 g)
- 3 łyżki serka wiejskiego
- 2 garści truskawek
- garść aronii
- łyżka miodu lub syropu z mniszka
- cynamon, gałka muszkatołowa i imbir
Przygotowanie:
Płatki i otręby zalać jogurtem i odstawić na pół godziny. Następnie dodać pokrojone truskawki, aronię, serek wiejski i przyprawy. Polać miodem lub syropem z mniszka.
Ingredients:
- 3 tbsps of oatmeal
- 2 tbsps of wheat bran
- small package of plain yogurt (125 g)
- 3 tbsps of cottage cheese
- 2 handfuls of strawberries
- a handful of chokeberry
- 1 tbsp honey or dandelion syrup
- cinnamon, nutmeg and ginger
Preparation:
Pour oatmeal and bran with a yogurt and let it stand for half an hour. Then add the sliced strawberries, chokeberry, cottage cheese and spices. Pour with a honey or dandelion syrup.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz