czwartek, 22 maja 2014

Pasta twarogowa z szczypiorkiem i rzeżuchą

Klasyczna, wiosenna, banalna, idealna na kanapkę.

Wychodzi na to, że najprostsze rzeczy są najlepsze.


Pasta twarogowa z szczypiorkiem i rzeżuchą 
/Quark cream cheese with chives and cress

(scroll down to see a recipe in English)

Składniki:
  • 250 g twarogu 
  • kilka łyżek mleka (wg. uznania)
  • garść posiekanego szczypiorku
  • garść rzeżuchy
  • sól i pieprz
Przygotowanie:

Twaróg wymieszać z mlekiem przy pomocy widelca do uzyskania gładkiej i gęstej masy. Dodać pozostałe składniki i wymieszać.


Ingredients:
  • 250 g quark cheese
  • a few tablespoons of milk 
  • a handful of chopped chives
  • a handful of cress
  • salt and pepper
Preparation:

Mix quark cheese with milk using a fork until smooth. Add remaining ingredients and mix.

Jadłospis dla MamZastąp słoik pysznym daniem - II edycjaDomowy WyróbZastąp słoik pysznym daniem - II edycja

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz